Сите полиња се задолжителни.

Затвори го прозорчето

Протези

Нудиме најразлични видови на протези

icon
Тотални и парцијални протези

Протезите кои се изработуваат кај пациентите кои ги изгубиле сите заби се нарекуваат ТОТАЛНИ ПРОТЕЗИ и во нашата Поликлиника можат да одат на товар на ФЗОМ [...]

Прочитај повеќе
icon
Протези на импланти ALL-On-4

Конструкцијата на ALL – ON – 4 е посебен вид на тотална протеза која се прицврстува на импланти. Се изработува кај тотална безабост или кога не е можно да се постигни задоволувачка стабилност кај тотална или парцијална протеза.[...]

Прочитај повеќе
icon
Тотални протези

Се изработуваат во случаите на беззабост.Во однос на парцијалните протези се со поедноставна конструкција, а се состојат од база на протезата на која се поставени забите. [...]

Прочитај повеќе
icon
Парцијални протези

Се изработуваат во случаите каде недостасува еден или повеќе заби без разлика дали преостанатите заби се природни или покриени со коронка или мост. Конструкцијата на парцијанлата протеза е [...]

Прочитај повеќе
icon
Комбинираниот протетски надоместок

Комбинираниот протетски надоместок е комбинација на фиксен и мобилен надоместок со посебни врски-атечмени-анкери кои се наоѓаат на мостот и во протезата. Овие атечмени дејствуваат на принцип патрица и [...]

Прочитај повеќе